Blog

OWIES I JEGO WŁAŚCIWOŚCI

Avena Sativa inaczej owies zwyczajny. Dla mnie nie taki zwyczajny, dlatego chciałabym zatrzymać się przy tej bardzo pospolitej roślinie, którą wszyscy znają, ale mam wrażenie nie doceniają… Zacznę od zastosowań kosmetycznych, w kosmetyce owies ma bardzo szerokie zastosowanie, w szczególności producenci stosują go w produktach do skóry bardzo wrażliwej, z wszelkiego rodzaju problemami: AZS (atopowe zapalenie skóry), łuszczyca, egzema, (...)

Fundusze Europejskie