serum do twarzy “sen o pięknie” na bazie olejków z pestek malin, truskawek z opuncją figową

Dostępność:
Cena:

70,00 

szt.
Ocena: brak ocen

Opis

Opis

SERUM DO TWARZY na bazie olejków z pestek malin i truskawek z opuncją figową – to naturalne, ręcznie wykonane, bogate serum do codziennej pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, trądzikowej, dojrzałej, odwodnionej. Polecane do pielęgnacji na dzień i na noc. PRODUKT WEGAŃSKI, bardzo wydajny.

Serum ma lekką formułę i szybko się wchłania, nie zawiera wody. Można używać go na dwa sposoby:

  • samodzielnie, zamiast kremu;
  • nakładać razem z hydrolatem, kremem lub kwasem hialuronowym, ale serum na hydrolat, na krem lub na kwas hialuronowy.

SKŁAD:

  • olej z pestek malin otrzymywany jest w wyniku tłoczenia pestek (nasion) malin. Ma lekką konsystencję, dobrze się wchłania. Stosuje się go najczęściej w pielęgnacji twarzy, skóry wrażliwej, alergicznej i suchej. Pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego absorbującego promieniowanie UVB. Nie ma on jednak określonego faktora SPF i nie może być traktowany jako wyłączna ochrona skóry podczas opalania lub dużej ekspozycji na słońce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak Omega-3 i Omega-6, które odpowiadają za odpowiednie nawilżenie skóry oraz zwiększają penetrację składników aktywnych wgłąb skóry. Hamują produkcję melaniny, która powoduje powstawanie nieregularnych przebarwień, mają również działanie lekko rozjaśniające. Ponadto olej z pestek malin wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Zawiera witaminę E w postaci alfa-tokoferolu i gamma-tokoferolu, jak również karotenoidy i flawonoidy, które zwalczają wolne rodniki. Składniki te mają też działanie antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Wzmacnia barierę lipidową naskórka, zwiększa nawilżenie, elastyczność i reguluje pracę gruczołów łojowych.
  • olej pestek truskawek to lekki, przyjemny w stosowaniu olej, który z łatwością penetruje naskórek, dzięki czemu dogłębnie odżywia i regeneruje skórę, nie pozostawiając tłustej, lepkiej warstwy. Nie zapycha porów, gdyż zaliczany jest do tzw. olejów schnących, czyli takich, w których składzie znajdziemy więcej wielonasyconych kwasów tłuszczowych niż jednonienasyconego kwasu oleinowego. W olejku truskawkowym występuje duża ilość kwasu linolowego (35-50% wszystkich kwasów tłuszczowych olejku), który ma zbawienny wpływ na właściwości sebum. Sprzyja normalizacji wydzielania sebum i przyspiesza gojenie towarzyszących trądzikowi strupków oraz ranek. Zawiera także kwas elagowy, który skutecznie neutralizuje wolne rodniki oraz zwalcza stany zapalne, jedną z głównych przyczyn starzenia się skóry, określaną mianem inflammaging. Olej z pestek truskawek to także cenne źródło witaminy E, która jest silnym antyoksydantem chroniącym przed destrukcją włókna kolagenu oraz pobudzającym odnowę komórkową. Dodatkowo koi podrażnienia oraz zaczerwienienia skóry. Zwiększa odporność naskórka na niekorzystny wpływ wolnych rodników i promieni UV.
  • olej pestek winogron pozyskuje się na drodze ekstrakcji z pokruszonych nasion, które stanowią produkt odpadowy przy produkcji wina. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E, świetnie nadaje się do nawilżania skóry, pomaga zmniejszyć zmarszczki i pozbyć się wyprysków, a w postaci maski poprawia kondycję przesuszonych i łamliwych włosów.
  • olej arganowy dawniej szczególnie popularny był w Maroku – stanowił ważny składnik diety i środek pielęgnacyjny. Kropla olejku arganowego potrafi zdziałać więcej niż najlepszy krem lub odżywka, gdyż: sprzyja gojeniu ran i podrażnień na skórze, ma działanie łagodzące i przeciwzapalne, wspomaga regenerację bariery hydrolipidowej naskórka, uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze (skwalan i nienasycone kwasy tłuszczowe), ma działanie przeciwstarzeniowe – uelastycznia i odżywia skórę, reguluje pracę gruczołów łojowych, pielęgnuje i nawilża skórę ciała, twarzy, rąk; ma zastosowanie w leczeniu chorób skóry – łuszczycy, egzemie, trądziku.
  • olej abisyński wchłania się szybko, intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki. Stąd zaleca się stosowanie oleju przy cerze dojrzałej i przesuszonej. Po aplikacji nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach (SOLARIUM).
  • olej kokosowy frakcjonowany – jest doskonałym olejem do masażu i aromaterapii. Daje odpowiedni poślizg, koi i nawilża skórę, jest nietłusty, nie plami, ułatwia wchłanianie przez skórę innych olejów, olejków eterycznych i składników aktywnych. Stosuje się go do wytwarzania mydła, płynów kosmetycznych, maści, kremów i innych kosmetyków. Nie zatyka porów, w przeciwieństwie do zwykłego oleju kokosowego. Jest wspaniałą bazą do produkcji perfum bezalkoholowych. Doskonale rozpuszczają się w nim wszystkie olejki zapachowe i eteryczne.
  • olej z opuncji figowej – znajduje się w nim wiele substancji, które pielęgnują twarz i ciało. Jest to kosmetyk w pełni naturalny, więc nie powinien wywoływać alergii nawet u osób o wrażliwej cerze. Szczególnie poleca się go osobom starszym, ponieważ niekiedy jest nazywany naturalnym botoksem. Olej z opuncji figowej zawiera kwas linolowy Omega 6 (nienasycony kwas tłuszczowy), który nie jest produkowany przez organizm człowieka, dlatego musi być pobierany z otoczenia. Jego działanie sprawia, że skóra jest bardziej nawodniona, nawilżona i elastyczna. Podobne właściwości mają zawarte w opuncji fitosterole, uczestniczące w regulacji procesów wewnątrzkomórkowych, dzięki czemu pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Wzmacniają barierę naskórkową, w efekcie hamują utratę wody ze skóry. Działają łagodząco, przeciwalergicznie, przeciwzmarszczkowo (poprawiają elastyczność i gęstość skóry), normalizują pracę gruczołów łojowych. Zawarta w olejku witamina E chroni przed działaniem wolnych rodników.

SKŁAD (INCI): Rubus Idaeus Seed Oil, Fragaria Ananassa Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Opuntia FicusIndica Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Parfum, Limonene, Linalool.

SPOSÓB UŻYCIA: niewielką ilość serum nanieść na oczyszczoną skórę twarzy, delikatnie wmasowując go w jej powierzchnię. Serum można także nałożyć na krem, hydrolat lub kwas hialuronowy w celu wzmocnienia jego działania.

NIE ZAWIERA: substancji pochodzenia zwierzęcego, silikonów, parafiny, parabenów, PEG, SLS, SLES, oleju palmowego, substancji modyfikowanych genetycznie.

POJEMNOŚĆ: 30 ml

Dodatkowe informacje

Dodatkowe informacje

Zapach

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Fundusze Europejskie